“Yttre hot enar världen”

”Yttre hot enar världen”. En tes som har upprepats många gånger i samband med att världen försökt komma överens om åtgärder för att minska den globala uppvärmningen. Även om vissa överenskommelser har nåtts i Köpenhamn 2009 och Cancun 2010 så är vi långt ifrån enade.

Senare i år ska ett nytt toppmöte hållas i Durban, Sydafrika. Bland många miljöaktivister var känslan ”nu eller aldrig” inför Köpenhamn 2009. Den känslan bör inte ha minskat i intensitet

På onsdag (den 13 april) kommer Svante Axelsson, Svenska Naturskyddsföreningens generalsekreterare, och berättar och diskuterar med oss i UF om klimatets framtid. Det börjar 16.30. Hörsal Sappören, Sprängkullsgatan 25. Välkommen!

Av: Gustav Knopp
Bild: Researchpark

Leave a Reply

Your email address will not be published.