TTIP – Ett hot mot demokratin eller lösningen på den ekonomiska krisen?

800px-HamburgHanseboot2012_46Denna gång handlar Radio Utblick om TTIP, det stora frihandelsavtalet mellan USA och EU som håller på att förhandlas fram. Kritiker menar att förhandlingarna sker för mycket i det dolda, att det ger företag makt på folkviljans bekostnad och att det hotar livsmedelssäkerheten och miljön.

De som är för avtalet menar att det är ett sätt att få fart på Europas stagnerade ekonomiska tillväxt samt att det knyter världens två största ekonomier samman, vilket påstås kunna ge fördelar på båda sidor av Atlanten. Hur kommer det sig att ett avtal som har tre miljoner namnunderskrifter mot sig, och mot vilket hundratusentals personer har demonstrerat på europeiska och amerikanska gator ändå fortsätter att förhandlas fram? Detta försöker Radio Utblick reda ut. Med oss har vi Josef Ohlsson Collentine från Piratpartiet, Simona Mohamsson från Folkpartiet och den nederländske journalisten Mitchel van der Klundert.Lyssna på oss live på Tisdagar 21:30, eller när du vill genom att klicka här!

Följ oss gärna på Facebook och på Twitter för att få mer information.

Fotografi: Michael Movchin

Leave a Reply

Your email address will not be published.