Mellanöstern – Vad säger experterna?

12336038_1021799567877628_166561255_nI veckans program av Radio Utblick diskuteras de komplicerade konflikterna som präglar Mellanöstern. Hur påverkas regionen av det kärntekniska avtalet? Varför stöttar USA Israel? Och hur påverkar Rysslands förhållningssätt till Assadregimen deras pågående bombningar i Syrien? Detta är några av frågorna vi ställt till två forskare och en journalist.

Dessutom är det premiär för den återkommande serien av inslag som vi kallar “Det andra Italien”. Skapat och producerat av Rebecka Mårtenson.

Medverkande i intervjuer: Svante Karlsson (Univeritetslektor, Institutionen för globala studier på Göteborgs Universitet), Bitte Hammargren (journalist, författare och Mellanösternanalytiker) samt Rouzbeh Parsi (lektor, Historiska institutionen vid Lunds Universitet).

Du når programmet genom att trycka här!

I studion: Samuel Horgby, Egil Sturk och Sara Lindström.

Leave a Reply

Your email address will not be published.